Sant Joan les Fonts i Argelaguer recuperen la normalitat de la seva Festa del Roser

A Sant Joan les Fonts, el primer acte de la Festa del Roser ha estat el concurs infantil i juvenil de pintura ràpida de l’Escola Municipal de Belles Arts. El bon temps ha acompanyat els 35 nens i nenes que s’han animat a dibuixar el seu poble, en aquesta activitat emblemàtica.

Thais Casals: “He dibuixat el pont i l’església de perfil, i he intentat pintar-ho que és el que em costa més.”

Cloe Bancquart: “Jo he dibuixat el castell de Sant Joan, que el tinc a davant de casa i m’agrada molt.”

En aquesta primera celebració sense restriccions ni mascaretes, la Comissió de Festes ha optat per propostes petit format, amb sardanes i un sopar popular amb ball dissabte al vespre.

Rosa Serra, presidenta Comissió de Festes Sant Joan les Fonts: “Per què la gent pugui ballar tant com vulgui, ja que no ho han pogut fer fins ara.”

Argelaguer també ha celebrat l’arribada de la primavera amb activitats familiars, concerts i cultura per a tothom. Per primera vegada des que va començar la pandèmia, diumenge al matí s’ha recuperat l’esmorzar popular previ a la cercavila de Gegants i burrets. Aquests últims han incorporat un nou membre, un burret blau batejat amb el nom de ‘Pluja’, que ha sortit a ballar per primera vegada.

Eli Robles, colla gegantera Argelaguer: “Cada x temps fem un burret nou, de moment en tenim tres i volem tenir un grup de sis. Vam encarregar el model a l’escola d’Art d’Olot i d’aquest model hem anat fent les altres figures. Per aquest últim vam demanar el disseny entre els nens de l’escola d’Argelaguer, va sortir un disseny guanyador i l’hem fet exactament com el va pintar la nena que va guanyar el concurs.”

 Els focs artificials han marcat el final de festa d’un cap de setmana festiu, de retrobament i gresca després de dos anys atípics.

x