La Garrotxa demana una resposta clara i ràpida a la sentència del 25% de castellà a les aules

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat un recurs després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi requerit a la Generalitat el compliment immediat de la sentència del 25% del castellà a tots els centres educatius de Catalunya. He preguntat a les escoles garrotxines i a l’alcalde d’Olot què n’opinen sobre aquesta sentència.

L’alcalde d’Olot, Pep Berga, es mostra molt molest amb aquesta sentència, creu que no hi ha cap criteri judicial que l’avali i que forma part d’una persecució a la llengua per part de la Justícia.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “És una Justícia en la que fa molt temps que hi hem deixat de creure. Cada vegada que es tracta de Catalunya i el català, intervé atacant”.

Berga creu que la Generalitat farà bé d’interposar recurs, però demana celeritat i claredat per no carregar als docents amb tanta responsabilitat.

De fet el professorat tem que acabi exercint de jutge en tot plegat, i des dels centres educatius recorden que ells sempre han respectat les directrius del Departament, tot que acaben rebent sempre aquest tipus de notícies a apartir dels mitjans de comunicació.

Jordi Ferrarons, director CEIP Malagrida: “Sempre ens n’acabem assabentant de tot a través dels mitjans. Estem esperant instruccions per part del Departament”.

El batlle defensa que l’alumnat de la Garrotxa adquireix un bon nivell de castellà tot i cursar només una assignatura en aquesta llengua, i es remet a les dades. Més aviat creu que s’hauria de vetllar perquè el 75% de classes en català es complís en segons quins llocs del país.

Jordi Ferrarons, director CEIP Malagrida: “S’ha de vetllar per la qualitat de l’educació i per l’aprenentatge dels alumnes, i els criteris polítics interfereixen moltes vegades en tot plegat”.

Des de les escoles tampoc veuen cap criteri educatiu al fet que s’apliqui la sentència al mes de maig, a punt d’acabar-se el curs, i creuen que també hi ha un rerefons polític que els acaba esquitxant.

 

x