Una vintena de parades se sobreposen a la pluja a la Fira d’Antiguitats de Sant Jaume de Llierca

Xavier Reixach, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca: “El mercat d’antiguitats va néixer amb la iniciativa de veure que a la comarca no es feia cap mercat ni de segona mà, ni d’antiguitats i ni de col·leccionisme. Va haver-hi la proposta des del Gremi de Brocanters que es podria fer aquesta iniciativa. Fa mig any el vam provar i la cosa va anar molt bé.”

Tot i que diumenge al matí, la vintena de parades presents a la segona Fira d’Antiguitats i Col·leccionisme de Sant Jaume de Llierca van patir una mica per la pluja, finalment van poder gaudir d’una bona jornada. El polígon del Pla del Politger va oferir més de 150 metres lineals de peces d’art, des de gerros fins a cadires, taules o capçaleres. També es van poder veure col·leccions, des de segells, minerals, còmics o monedes. La fira va voler donar valor a la feina artesana que hi ha darrere els antiquaris i els col·leccionistes i va permetre poder recuperar objectes que fins i tot formen part del patrimoni familiar, alguns amb un gran valor històric.

Xavier Reixach, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca: “La valoració és completament positiva. A més, tenim la valoració del restaurant Gemma d’aquí al polígon que normalment està tancat, per tal que hi hagi aquest ambient de mercat d’antiguitats. Esperem que en poguem anar fent properes edicions.

Una de les exigències del gremi va ser un espai gran on poder deixar el material a exposar. El polígon industrial, en aquest sentit, va ser una ubicació ben rebuda. A la fira hi van assistir persones de la comarca i, fins i tot, de la província de Barcelona.

x