El Grup Peralada inaugura el nou celler dissenyat per RCR Arquitectes

Ha tardat dues dècades a fer-se una realitat, però, finalment, el Grup Peralada estrena el nou celler, un projecte familiar que vol ser un “llegat vinícola, paisatgístic i cultural” per al territori. Aquest dimarts s’ha inaugurat el nou celler en un acte institucional.

El nou espai de més de 10.000 m2 i una inversió de més de 40 milions d’euros, compta amb grans espais d’emmagatzematge, un recorregut amb sales audiovisuals, una botiga i un restaurant, dirigit pel guardonat xef Paco Pérez.

Javier Suqué, president Grup Perelada: “Nosaltres tenim cinc eixos. El primer és elaborar vins millor dels que fem; el segon és l’arquitectura, aquest edifici tindrà interès ara i d’aquí a 100 anys; la sostenibilitat; l’enoturisme i l’última és el territori. Per nosaltres això és molt important, donarà un plus de qualitat i d’interès per la vinicultura catalana i reforçarà i posarà on tots creiem que hauria de ser la D.O. Empordà.”

El celler, dissenyat per RCR Arquitectes és pioner a Europa en ecoeficiència energètica i disseny ambiental. A més, s’ha convertit en el primer celler europeu en aconseguir el certificat LEED, la màxima qualificació mundial en edificació sostenible. De fet, en la seva construcció s’han utilitzat un 25% de materials reciclats.

Rafel Aranda, RCR Arquitectes: “No podríem haver trobat millors condicions que aquesta situació, per ajuntar com ens agrada a nosaltres. Ens interessa aquesta arquitectura que ve des del lloc i des dels conceptes. Tots els espais intenten explicar l’essència del terreny. Vol tenir l’atmosfera del que seria estar en contacte amb la terra, etc.”

El nou equipament, ubicat a l’antiga granja, permetrà augmentar la producció passant dels 1,9 milions d’ampolles actuals als 2,5 milions. El Grup Peralada segueix sent referent en el sector amb una producció anual de més d’1.500.000 ampolles, un 25% de tota la producció de la DO Empordà.

x