Mig miler d’alumnes participaran al Cantània, que se celebrarà entre setmana

Aquest dijous torna a Olot el Cantània, l’espectacle musical protagonitzat per alumnes de 5è i 6è de primària d’escoles de la comarca que forma part d’un gran projecte liderat des de l’auditori de Barcelona. Enguany seran 12 les escoles participants i la temàtica sobre una nena que va a casa la seva àvia i descobreix un món carregat d’art, a través d’un marc de fotos que troba a les golfes. La 16 edició del Cantània presenta com a novetat el fet que es durà a terme entre setmana, aquest dijous a partir de les set de la tarda al pavelló.

Esther Forment, responsable projectes educatius Aj. Olot: “Va ser una demanda dels mestres de música que ens van fer abasn de la pandèmia, fer-ho entre setmana, i aquest any ho farem”.

Xarli Reixach, tècnic àrea educació i cultura Aj. Olot: “Nosaltres preferim fer-ho al cap demanda per donar facilitat a les famílies, però provarem com funciona. Ha estat difícil lligar-ho amb els clubs esportius, també, perquè el pavelló està molt sol·licitat. Pe`ro bé, provarem a veure com va”.

El Cantània és un exemple de la unió entre educació i cultura, que precisament l’Ajuntament d’Olot ha unificat fa poc.

Xarli Reixach, tècnic àrea educació i cultura Aj. Olot: “Pedagògicament és un projecte molt rodó. Hi ha una formació per part del professorat, també hi ha el tema d’experimentar i tractar el tema de les emocions, i a la vegada el d’adquirir nou coneixement, del tema que es tracta i el fet musical, i actuar amb tots els elements que conformen una orquestra”.

En el Cantània d’aquest any hi participaran mig miler d’alumnes de tota la comarca.

 

x