El Garrotxa Volcanic Walking s’allarga un dia més amb una desena d’activitats noves

El festival de senderisme, el Garrotxa Volcanic Walking s’allargarà un dia més en la seva quarta edició, del 3 al 6 de juny, aprofitant que el darrer dia, el dilluns, és festiu a Catalunya. El festival engloba un total de 24 activitats, sis més que l’any anterior. Una desena d’empreses de guiatge professional sòcies de Turisme Garrotxa portaran a terme les activitats. Hi ha 375 places oferides.

Gemma Canalias, presidenta de Turisme Garrotxa: “El salt qualitatiu i el valor que arriben a tenir aquest tipus d’activitats. Cada vegada ens enfoquem més en l’especialització i aquesta qualitat. Sobretot, lligats amb l’estratègia de turisme sostenible que tenim, accions lligades amb la sostenibilitat.”

Els preus són una mica més econòmics que en altres ocasions. La principal novetat d’enguany en la dotzena de festivals que es porten a terme als Pirineus és l’anomenat Passaport dels festivals. La iniciativa pretén afavorir la visita a més d’un festival i conèixer altres comarques.

Montse Padrosa, tècnica de Turisme Garrotxa: “Els visitants trobaran el passaport i un adhesiu que hauran d’enganxar i utilitzar en els propers festivals que acudeixin. Si assisteixen a més de dos festivals, podran entrar en un sorteig de diferents premis que ofereixen des de festivals de senderisme dels Pirineus.” 

Adriana Ramon, coordinadora d’Itinerànnia: “Creiem que és molt important donar aquest valor als guies locals. La gent està molt acostumada a anar a la muntanya, però de vegades aquest fet que hi vagis amb algú acompanyat et dona un valor afegit molt important.”

Premis com ara, un GPS, una motxilla tècnica i uns bastons telescòpics. Hi ha una desena d’activitats noves i entre elles, es podrà gaudir de postes de sol des del cim del Puigsacalm, itineraris entre volcans, colades de lava i nuclis històrics, rutes literàries amb vistes panoràmiques, barranquisme, marxa nòrdica, circuits d’orientació o, fins i tot, observació del cel amb telescopis.

x