La Garrotxa també serà l’escenari de ‘Canigó 1883’, la pel·lícula sobre la travessia del poeta Jacint Verdaguer pels Pirineus

La pel·lícula documental ‘Canigó 1883’ continua la travessia del poeta Jacint Verdaguer pels Pirineus iniciada al film ‘Maleïda 1882’. Albert Naudín dirigeix la segona part del film protagonitzat per Lluís Soler, Sílvia Bel i Xavier Boada. Soler es posa de nou en la pell de Verdaguer que torna a mostrar la seva afició a l’excursionisme, però també la seva cara més revolucionària. La pel·lícula també analitza el context en el qual es va escriure el poema ‘Canigó’.

Albert Naudín, director:És una pel·lícula que és força més ambiciosa, molt més complexa a nivell de guió. Poder encabir la muntanya, la revolució social, la dualitat entre el poeta i el mossèn, i tot això combinar-ho en un guió no ha estat fàcil. Han estat anys de feina i la pandèmia ens ha fet allargar tot el projecte.”

Bernat Gasull, guionista: “Aquest vol va justament del Canigó fins a la Maleïda. La Maleïda és el pic d’Aneto, que llavors aquest nom encara no es feia servir. Aquest vol, justament, són les travesses que el 1882 i 1883 fa Verdaguer, i ho fa pujant al cim de les muntanyes per veure-ho tot des de dalt, per explicar-ho.”

Lluís Soler, actor:El pessigolleig les ganes de fer això com a actor és que en algun moment aconseguim que aquesta ficció sigui com més veritat millor. Que ens apropem a un conflicte que segurament va portar Verdaguer, a part de la malaltia, a la mort.”

El rodatge del film es farà en la seva major part aquest estiu. Passarà per, entre altres llocs, la Pobla de Segur, Gerri de la Sal, Bohí, la Vall d’Aran, Vic o Santa Fe del Montseny. La capital de la Garrotxa també serà l’escenari de la pel·lícula.

Albert Naudín, director: “Aquí calen molts recursos pel que fa a l’attrezzo. Tota aquesta gran logística s’ha gestionat des de la Garrotxa i des de Banyoles. La filmació es farà en espais com el Passeig de Sant Roc d’Olot i el Parc Nou d’Olot.”

Per cobrir-ne part dels costos s’ha iniciat un Verkami amb l’objectiu de recaptar fins a 20 mil euros. El film s’estrenarà abans de l’estiu de 2023.

x