L’Ajuntament d’Olot substituirà les oques del Parc Nou després que els anteriors exemplars desapareguessin per l’atac d’un animal

Les oques eren probablement les residents més emblemàtiques del Parc Nou d’Olot. Formaven part del paisatge al voltant de l’estany i convivien amb els visitants sempre que aquests no pretenguessin acostar-s’hi massa. Des de fa uns mesos, però, les persones que habitualment passegen pel parc troben a faltar la presència d’aquests animals. La pregunta s’ha arribat a traslladar els darrers dies a les xarxes socials.

Tània Rosa Navarro, usuària del Parc Nou: “Jo vinc bastant aquí a passejar les gosses i fa bastant que no les veiem. Abans sempre estaven per aquí i ara ja no hi són. Deu ser que, com que ja no hi ha el Museu dels Volcans, potser han decidit treure-les.

Jordi Puigvert, veí d’Olot: “Era molt típic del Parc Nou trobar les oques i ara no es veuen, no sabem pel motiu que és”.

La resposta l’ha donat el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans a l’Ajuntament d’Olot, Aniol Sellabona. La marxa de les oques la va provocar l’atac d’un animal.

Aniol Sellabona, regidor Medi Ambient i Serveis Urbans de l’Ajuntament d’Olot: “El que vam detectar va ser que havien patit un atac de qui sembla un altre animal. Vam trobar un dels exemplars amb senyals d’aquest suposat atac. Les altres no les vam trobar. No sabem si pel fet que es produís l’atac van marxar i no han tornat.

L’Ajuntament no ha determinat si l’atac va coincidir amb els treballs de neteja de l’estany i si el buidatge del mateix podria haver dificultat l’escapatòria de les aus davant l’atac del que semblaria algun tipus de cànid. Als serveis municipals els sembla que el succés s’hauria produït durant la nit. En tractar-se d’un malaurat fet aïllat i sense precedents, el que s’ha fet ha estat revisar el tancament perimetral del parc, per tal d’assegurar que segueix en bones condicions.

L’Ajuntament d’Olot va esperar unes setmanes per comprovar si els altres exemplars havien sobreviscut i tornaven al parc. Això finalment no s’ha produït, i els serveis municipals han adquirit nous exemplars que ocuparan l’estany en les pròximes setmanes o mesos. La mesura permetrà recuperar uns animals lligats al Parc Nou d’Olot des d’allà on recorda la memòria dels garrotxins i les garrotxines.

x