Dolors Puigdemont convida a entrar a tothom qui vulgui al seu ‘Jardí de les Semences’

Les setmanes més fosques i tràgiques de la pandèmia van resultar ser, per a alguns artistes, dies de creació i de treure emocions de dins per mitjà de l’art. És el cas de l’escultora presenca Dolors Puigdemont, que inaugura l’exposició ‘El jardí de les semences’, al jardí de casa seva, al Carrer Marboleny, 1, de Les Preses. Consta de deu instal·lacions, bàsicament de vidre i metalls, fetes amb l’ajuda de Jordi Traveria i Toni Brosa.

Dolors Puigdemont, escultora: Vaig començar amb aquestes ganes d’aportar alguna cosa positiva a tota aquella negativitat i sobretot tot aquella por. Una por terrible. La pandèmia ens va fer petits i vaig pensar que tot allò ens havia de fer servir per renéixer. Tot no podia ser mort. Jo tenia la sort d’estar aquí, em podia moure, oxigenar i vaig dir: això ha de ser per a tothom, un dia.

El denominador comú de tots aquetes objectes és el concepte semença, que vol representar orígen, llavor, un inici de tot plegat, per mitjà de tres elements imprescindibles a les nostres vides: terra, aire i aigua.

Dolors Puigdemont, escultora: Hem de renéixer amb un aire nou, amb una aigua neta i amb una terra que estigui bé, que sigui fèrtil. Per això vaig decidir treballar aquests tres elements en aquesta exposició. Perquè sense cap d’aquests tres elements no hi ha cap llavor que pugui viure.

Totes les obres comparteixen el fet de formar cercles, que representen els cicles de la vida de totes les coses.

Dolors Puigdemont, escultora: Vull que s’emportin coses positives. Vull que s’emportin el sentit de la bellesa de la natura.

Aquest dissabte d’11 a 1 del matí i de 7 a 9 del vespres s’obrirà les portes al ‘Jardí de les Semences’. Serà l’únic dia que es podrà veure, des de dins, una exposició que, segons l’autora, quedarà permanent al jardí de casa seva, on precisament va viure de petita, per tant, una altra metàfora del que suposen els orígens i els iniciïs. La semença.

x