El Cantània de la Garrotxa torna a emocionar després de dos anys sense fer-se

Feia dos anys que el Cantània no omplia les grades del pavelló d’Olot i aquest dijous, tot i celebrar-se entre setmana, ha tornat a fer amb tota l’emoció. 500 infants de cinquè i sisè d’escoles de tota la comarca han participat en la quinzena edició d’aquest projecte liderat per l’Auditori de Barcelona, que va més enllà de la música.

Pep Prats, coordinador musical Cantània: “És un projecte sociocultural. Encarreguem una cantata a un compositor i un llibretista, i volem fer una maridatge entre la creació literària, musical i l’escola.”

Esther Forment, projectes educatius Cultura i Educació Olot: “Sempre diem que és un projecte molt rodó, perquè els mestres de música reben una formació a Barcelona, i això repercuteix no només en els alumnes que fan la Cantània sinó en tots. A més, ara hi havia alumnes que ens dèien: “Hi ha una arpa…” comptem amb músics i solistes… ”

Són els músics professionals de l’auditori, que han acompanyat els infants en la cantata Clara o l’art per dins, un viatge musical i artístic que comença dins un quadre de Joan Miró.

Arnau Carbonell, alumne Escola Malagrida Olot: “Molt guai, sobretot per les cançons”

Eva Silva, alumna Escola Malagrida Olot: “M’ha agradat molt participar al Cantània perquè coneixem amics d’altres escoles, i també m’han agradat molt les manualitats que hem fet.”

Les seves veus i tot d’elements visuals han fet emocionar un públic ple de famílies, que han estat partícips d’una experiència que els quedarà a la memòria.

x