Els Xerrics bufen vint espelmes a la plaça Rector Ferrer

La colla castellera els Xerrics d’Olot, acompanyats dels Castellers de les Roquetes, va bufar aquest dissabte una vintena d’espelmes. Una per cada any de l’entitat amb una gran actuació a la plaça Rector Ferrer aquest dissabte a la tarda amb un pilar, tres castells i un darrer pilar de sortida.

Pep Mora, co-cap de colla dels Xerrics d’Olot: “A nosaltres ens van batejar a la segona setmana del mes de maig del 2002, que va ser la primera actuació que vam fer a plaça amb camisa. Aquest any commemorem l’aniversari de bateig i el vintè aniversari.”

Montse Martí, presidenta dels Xerrics d’Olot: “Teníem moltes ganes de tornar un altre cop a la plaça. Tornar amb les condicions que podem. Han sigut dos anys difícils i realment es nota molt a les colles castelleres, però amb moltes ganes.”

Els Xerrics van assegurar que el fet d’arribar a la vintena d’anys es tracta d’un orgull enorme i més després d’haver passat dos anys amb molt poca activitat.

Pep Mora, co-cap de colla dels Xerrics d’Olot: “Tothom podia fer coses, menys fer castells. No ens deixaven tancar pinyes i hem hagut d’esperar que s’obrissin les restriccions.”

Montse Martí, presidenta dels Xerrics d’Olot: “Pels castellers que van començar fa vint anys significa moltíssim. Són vint anys que s’obren les portes d’un local, d’assajos, de gent que ha passat per la colla i de castells. Per ells és molt important.”

La presidenta dels Xerrics, Montse Martí, també va apuntar que la falta de tradició castellera a les comarques gironines els dificulta incorporar nous membres a la formació. Durant el darrer tram de l’actuació es va poder veure un pilar de germanor, amb una rengla dels Xerrics i l’altra dels Castellers de les Roquetes en una gran jornada castellera a la ciutat.

x