La formatgeria presenca Xauxa i la santefliuenca Mas Claperol, guardonades a la mostra Lactium 2022

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la mostra de formatges catalans Lactium a Vic, un certamen que guanya prestigi a cada edició. Enguany, la formatgeria triomfadora de la darrera edició, Xauxa, de les Preses, la Garrotxa, ha estat guardonada amb la medalla d’or dels formatges blaus amb el seu formatge Glauc. Una altra formatgeria garrotxina participant, el Mas Claperol d’Olot ha guanyat l’or de la categoria llets fermentades amb el seu iogurt grec de vaca.

En aquesta edició, el Premi al millor formatge català Lactium-Gastroteca ha estat per a la formatgeria Sant Gil d’Albió, curiosament amb el seu producte de la varietat Garrotxa. En aquesta ocasió han participat més de 220 formatges de 59 establiments catalans, un 20% més que en la passada edició.

x