La sembrada de confits i caramels endolceix la Festa Major de la Vall de Bianya

Més de 100 quilograms de caramels i confits s’han sembrat aquest diumenge al matí a la Festa Major de la Vall de Bianya. Ha sigut un dels moments més emblemàtics de tot el cap de setmana al poble que també ha gaudit d’altres activitats per celebrar la festa.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: “És molt emblemàtic, perquè aquí la festivitat és Sant Isidre. Era un pagès que sembrava la terra. En honor a ell, en comptes de sembrar el gra perquè surti el blat i el blat de moro, aquí el que fem és sembrar caramels i confit per a tota la gent. Els sembren els pabordes de la família de la Coma.”

Els nous Hereu i Pubilla també han ajudat a sembrar els caramels, aprofitant que han estat elegits com a nous representants del poble. Enguany, Kay Saez i Lídia del Cid han pres el relleu de Gerard Güell i Clàudia Palacios. També hi ha hagut el ball de la colla gegantera i s’han sortejat productes com tortells. El cap de setmana, però, va començar amb esport.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: “Primer, el futbol set, amb molta assistència. A la tarda el que es va fer són jocs per a la mainada. Va ser un èxit, perquè va venir molta gent. T’adones que la gent té ganes de fer coses i sortir. Avui hem començat el matí a Santa Margarida amb l’ofici i la coral Puigsacalm que, en acabar la missa, ha fet un concert que tothom l’ha pogut gaudir molt.”

La festa ha acabat amb el ball de sardanes i un concert, a càrrec de la cobla-orquestra Blanes.

x