Les Festes del Tura recuperaran la normalitat al 100%

L’Ajuntament d’Olot i la Comissió de Festes volen deixar enrere les limitacions imposades per la COVID-19, i ja estan treballant en un programa de festes del Tura normalitzat. Del 7 a l’11 de setembre, tornaran les barraques, activitats i grans concerts que s’han hagut d’aparcar durant dos anys.

Agustí Arbós, regidor Festes Aj. Olot: “Esperem que sí, estem treballant amb unes festes normals, sense cap mena de restriccions COVID, tenim molta feina per fer, ja hem començat. Un dels primers passos que ja podem anunciar és tema de les bases de les barraques”

En els propers dies s’obrirà el termini perquè les entitats que vulguin tenir una de les nou barraques que hi haurà entre el Firal i la Plaça Campdenmàs. L’assignació es farà a partir del mateix sistema de puntuacions, que aquest any, com a novetat, tindrà en compte les activitats que van fer les penyes durant l’últim any sense incidència de la pandèmia. L’ajuntament també ha anunciat que les persones que estiguin darrere les barraques rebran una formació del Consorci d’Acció Social i el servei de Joventut.

Agustí Arbós, regidor Festes Aj. Olot: “Dispensació responsable d’alcohol, com actuar en casos de violència de gènere… creiem que és important per donar eines a les persones que estan de cara al públic en aquests dies de festes”

Fins el 8 de juliol també està obert el termini de presentació de propostes de cartells de Festes del Tura, que aquest any s’escollirà per concurs. Les bases es poden consultar al web de l’ajuntament.

 

x