107 alumnes i docents treballen els ODS en el Fòrum d’Escoles Verdes de la Garrotxa

Els anomenats Objectius de Desenvolupament Sostenible van ser creats per les Nacions Unides fa uns anys i responen a propòsits com erradicar la pobresa, un consum responsable, la lluita contra la fam, la igualtat de gènere o promoure societats pacífiques i inclusives. Són vàlids fins al 2030 i ahir al matí a l’Espai Cràter se’n va parlar àmpliament en el Fòrum d’Escoles Verdes de la Garrotxa.

Octavi Bonet, coordinador del programa Escoles Verdes a comarques gironines: “A la comarca hi ha sis escoles que són Escola Verda i l’Institut Montsacopa, que està en formació. Tenim unes 107 persones, entre alumnes i docents, reunits a l’Espai Cràter per explicar-nos la diagnosi i la proposta de futur.”

La jornada va començar amb una xerrada inaugural del Doctor Francesc Riera, de la uUiversitat Ramon Llull. Els alumnes de cadascun dels sis centres van fer una presentació a partir de la diagnosi que han fet sobre el seu treball dels ODS als centres educatius i una mirada cap al futur.

Ivet Rocasalva, alumne: “El que hem estat preparant aquests dies ha estat els ODS, intentar que el 2030 això es compleixi i poguem millorar el planeta entre tots. Ha sigut molt interessant, perquè gràcies això també hem pogut conèixer millor el nostre planeta i poder-lo millorar.”

Nora Subirana, alumne: “Hem estat preparant la nostra presentació que consisteix amb la cisterna de la nostra escola. Ha estat molt interessant perquè ens hem adonat de la importància d’estalviar aigua i no malgastar-la.”

Octavi Bonet, coordinador del programa Escoles Verdes a comarques gironines: “Treballar aquests conceptes a escala d’Escola Verda  són bàsics, perquè estem dient que els nostres estudiants són el futur. El que estem dient és l’educació no canviarà el mon, però sí que canviarà les persones que han de canviar el món.”

Les Escoles Verdes a la comarca són l’Escola Volcà Bisaroques, l’Escola La Bòbila de les Preses, l’Institut Bosc de la Coma, l’Escola Pia i l’Institut la Garrotxa.

x