L’ampliació de voreres per millorar la seguretat al pont Zamenhof d’Olot comportarà deu dies de restriccions al trànsit

Aquest dilluns van començar els treballs per eixamplar les voreres del pont Zamenhof d’Olot entre la ronda Sant Miquel i el carrer Terrassa, un tram amb un alt trànsit de persones i un dels itineraris escolars de la ciutat. Acabada l’actuació, les voreres del pont s’eixamplaran fins a tenir tres metres i mig d’amplada i la calçada passarà a tenir set metres, mantenint els carrils de circulació en ambdós sentits de la marxa.

Els treballs compten amb un pressupost de 82.000 euros i s’inclouen entre les accions acordades amb la plataforma ‘No és un vial, és un carrer’ per pacificar el trànsit a l’avinguda Sant Jordi a l’espera de la variant. De moment, i fins a completar les primeres dues setmanes, els treballs permetran la circulació en els dos sentits, però al juny sí que es preveuen 15 dies de restriccions en direcció a la carretera de Santa Pau. Durant aquells dies, els vehicles procedents de les carreteres de la Canya i les Tries s’hauran de desviar per l’Avinguda Girona fins a la plaça Palau, on noves indicacions permetran als conductors enllaçar amb l’avinguda Sant Jordi.

Aniol Sellabona, regidor de Serveis Urbans de l’Ajuntament d’Olot: “Travessaran el pont del Palau, i a partir d’aquí es produirà un gir cap a l’esquerra cap al carrer Terrassa fins a enllaçar amb el carrer Portbou. Seran 10 dies d’afectacions en un dels sentits de circulació, el d’entrada a Olot, però pensem que és una actuació amb un objectiu molt clar, que és la seguretat dels infants i de les famílies. Funcionarà”.

L’eixamplament de les voreres al pont Zamenhof també forma part del Pla d’Asfalts d’Olot. La Junta de Govern Local ja ha aprovat la segona i la tercera fase del projecte de Conservació i Millora de la Infraestructura Urbana d’Olot. Amb una inversió de 88.000 euros, la segona fase s’allargarà durant un mes i mig. Comportarà la millora de 2.200 metres quadrats de calçada i el repintat de 82 passos de vianants a les avingudes Europa, Balears i Girona i la plaça Antilles i Catalunya, entre d’altres. La fase 3 compta amb 200.000 euros de pressupost i millorarà 2.000 metres quadrats de via, 503 metres quadrats de vorera, rebaixos de guals, supressions de barreres arquitectòniques i repintat de 12 passos de vianants.

En total, el Pla d’Asfalts del 2022 dobla el pressupost de l’any passat, amb millores previstes en fins a vuit quilòmetres de carrers, voreres i passos de vianants.

x