L’Hospital d’Olot accelera la posada al dia de l’agenda, que trigarà a fer net

66 defuncions a l’Hospital d’Olot, l’última el 6 de maig, de pacients amb Covid-19. Són moltes, per això és tan important que la situació s’estabilitzi i es torni a la normalitat. Des del mes de febrer, de fet, que no es trasllada cap pacient a les UCI dels hospitals de referència. Això vol dir que els pacients ingressen amb menys gravetat, i des del centre sanitari ho expliquen així.

Jaume Heredia, director mèdic de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “Està clar que la vacunació ha ajudat al fet que les afectacions siguin més lleus i a què hi hagi aquest control. Els casos que coneixem, en la seva gran majoria, no arriben a l’Hospital i això per nosaltres és molt positiu”.

Al llarg de tota la pandèmia han estat 71 els pacients crítics amb covid-19 a l’Hospital d’Olot i traslladats als hospitals de referència, i ara que només hi ha dos ingressos -de fet la setmana passada no n’hi havia cap- s’ha anat recuperant l’activitat ajornada. I aquí serà on s’haurà d’accelerar l’agenda, que trigarà com a mínim uns mesos a posar-se al dia.

Jaume Heredia, director mèdic de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “Encara trigarem a posar-nos el dia. L’agenda en l’àmbit quirúrgic es va reactivant i encara tardarem a fer net”.  

Des de l’hospital adverteixen també que avui dia tenen nou professionals infectats.

 

x