Els alcaldes de Les Planes d’Hostoles i Sant Aniol de Finestres troben insuficients les millores a la GI-531

La GI-531 és la via que permet fer el canvi de la vall d’Hostoles a la Vall del Llémena, tot passant pel nucli planenc de Les Encíes. D’un dia per l’altre han aparegut les màquines per fer millores a la carretera que uneix Les Planes d’Hostoles i Sant Aniol de Finestres. Fins aquí tot bé. El cas, però, és que la generalitat ha destinat una partida per millorar el ferm de la via i prou.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: “Un reasfaltatge? És una millora, sí, però aquí el que cal és fer una proposta que solucioni àmpliament el traçat. És una carretera molt necessària per als veïns de la zona. Aquesta carretera el que necessita són petites millores, sobretot eliminar algunes corbes, i en alguns punts fer la via més àmplia. En el nostre cas necessitem millores per la zona de Pocafarina, fa falta una vorera perquè travessi d’un cantó a l’altra, des de fa molts anys.”

De fet, els dos alcaldes dels municipis afectats coincideixen en veure que millorar el ferm, pot provocar un efecte negatiu. Aquesta via l’utilitzen cotxes de veïns que treballen o viuen a la zona, l’autobús escolar, els camions de les empreses que hi ha Sant Aniol i Sant Esteve i ciclistes.

Francesc Oliveras, alcalde de Sant Aniol de Finestres: “Tot això és un caldo de cultiu perquè un dia tinguem un accident gros. Ara ens surt això de cop, aquesta pavimentació, però sense eixamplament. Tant l’Eduard com jo creiem que això provocarà més perill, perquè els cotxes, bicicletes, camions… tothom correrà més.”

El batlle de Sant Aniol assegura haver mantingut converses amb gent de la Generalitat perquè comencin a fer alguna de les actuacions que demanen. Explica que no s’hi posen malament, però el cert és que després de tants anys el que fan falta són fets.

Francesc Oliveras, alcalde de Sant Aniol de Finestres:Nosaltres hem estat lluitant, jo almenys, des que era petit. Aquí al Llémena la indústria ha crescut, hi tenim empreses i molts tràilers. De ciclistes cada dia n’hi ha més, especialment a l’estiu, etc.”

Fins divendres d’aquesta setmana, excepte per als veïns de la zona,  la carretera estarà tallada de 9 del matí a 8 del vespre. Durant aquesta primera fase tampoc s’hi podrà passar entre el 23 i 27 de maig i es preveuen afectacions durant tot el mes que ve, de manera que els conductors hauran de buscar vies alternatives.

x