La Garrotxa assolirà dissabte les temperatures més altes de l’any

Estem com estem per una irrupció d’aire saharià, una massa d’aire molt càlida que ve del nord d’Àfrica i es combina amb la massa d’aire ibèrica, que durant aquestes èpoques ja de per sí genera molta calor. Les temperatures, doncs, són molt més altes del que haurien de ser en aquesta època de l’any.

Una massa d’aire càlid a la qual encara li queda corda i que tocarà el seu cim aquest cap de setmana, amb temperatures debocades per les dates.

Luismi Pérez, meteoròleg: “Tot això està fora de data. No serà estrany que dissabte costi dormir, amb temperatures que rondaran els 15-18 graus. Durant el dissabte, per exemple, les màximes a la Garrotxa podrien ser de 35 graus”.

Els meteoròlegs recomanen sentit comú, i que canviem el xip mentre duri aquesta onada de calor. Hem de pensar que som al mes de juliol. Tancar persianes durant el dia i obrir-les a la nit, hidratar-se, posar-se a l’ombra sempre que es pugui, estar a prop de rius i piscines, protegir als nens i als més grans i beure constantment, si pit ser, begudes de temperatures més calentes que no pas molt fredes.

Luismi Pérez, meteoròleg: “Sembla contradictori, però pot ser contraproduent beure aigua molt freda amb aquesta temperatura tant alta. Ens hidratarà millor una beguda tèbia o fins i tot calenta en algun cas”.

Luismi Pérez valora també les conseqüències negatives que comporta el fet de tenir temperatures fora de data, que poden ser molt perjudicials no només per als bioritmes del nostre cos si no també per les collites i el medi ambient.

Si bé el mes de maig ja s’ha vingut escalfant en les darreres dècades, al final aquesta onada de calor, doncs, no només la notarem a la pell sinó també a la butxaca.

x