El Combat de Corrandes de Montagut torna amb sorpreses

Amb la idea de posar a prova les capacitats en el cant improvitzat, torna aquest dissabte l’esperat Combat de Corrandes de Montagut. La jornada començarà amb actes de cultura popular: una cercavila dels gegants de Terra Aspra, danses tradicionals de la Marboleny i música de prat amb els Pastors de Riudaura. El dinar ja va esgotar un total de 500 entrades ni més ni menys que en vuit hores. Una mica abans de començar el Combat de Corrandes, el conegut humorista Marc Serrat farà un monòleg.

Sílvia Pagès, membre de l’Ateneu Popular Mala Petja: “Ell sol anar a Montagut i té amics i amigues allà. Se’ns va acudir i ha sigut com molt fàcil. Ens ho ha posat fàcil. Creiem que ell també s’atraveix a fer raps de vegades. El rap és una forma de cant improvitzat però del segle XXI.”

El combat començarà cap a les sis de la tarda i serà dirigit per la Marta Rius. L’organització ha previst limitar-ne les places del combat, un fet insòlit en la seva història. Això sí, comptarà amb un jurat de luxe format per l’escriptor Josep Vilar, l’advocada Raquel Vilar i les diputades al Parlament de Catalunya Eulàlia Regüant i Dolors Sabater.

Aire-Na Tahull Caubet, membre del Grup de Joves de Montagut: “El combat està dirigit a persones que tenen una mica de pràctica o persones que s’animen, volen provar-ho i volen venir a cantar a l’escenari. El combat funciona per rondes. Hi ha una primera ronda que sempre és de presentació.”

Sílvia Pagès, membre de l’Ateneu Popular Mala Petja: “Jo crec que el combat és una jornada que tota persona que té agendada al calendari. Hem vist venir gent del Països Catalans, Mallorca o del País Valencià.”

El dia no s’acabarà aquí. Cap a les vuit del vespre hi haurà més música, amb un concert de Fetus i cançons de taberna, i més tard, l’actuació de Milicianes per acabar la diada.

x