Un pas més per a la construcció d’una promoció d’habitatge públic al barri de Sant Cristòfor

Nou pas per a la construcció de la promoció d’habitatge públic més important d’Olot. El plenari d’aquest dijous 19 de maig ha aprovat provisionalment la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del polígon d’actuació del carrer Sant Cristòfor i el Pont de Santa Magdalena. Es tracta d’un pas més per assolir la construcció de 87 nous pisos socials, una de les inversions rellevants del Pressupost de l’Ajuntament d’Olot per al 2022. El nou parc d’habitatge s’ubicarà entre el carrer Sant Cristòfor i el pont de Santa Magdalena i suposa una inversió d’1.000.000 € que l’Ajuntament d’Olot ha realitzat per a la compra dels terrenys de sòl pendent; part del qual pertanyia a l’Incasòl i a 6 particulars amb els quals va estar en contacte per poder tirar endavant l’actuació.

En aquest sentit, el passat mes de novembre ja es va aprovar inicialment la modificació puntual del POUM i es va obrir el termini d’exposició pública.

Jordi Güell, regidor urbanisme: “A partir d’aquí podrem iniciar un procés que és de fer un procés de licitació per construir. D’entrada tot el sostre edificable que hi haurà en aquest sector donarà cabuda a 87 habitatges. Hi ha una petita porció de sostre comercial que estaria en un dels edificis, als baixos i una gran zona verda que seria la que separaria els habitatges amb la zona del riu. Seria un nou parc fluvial.”

Ara, el ple d’aquest mes de maig ha aprovat provisionalment la modificació puntual per al desplegament del projecte amb els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, l’abstenció d’ERC i la CUP i el vot contrari del PSC.

Jordi Gasulla, portaveu CUP Olot: “87 habitatges a Olot no és poca cosa, però han optat per fer-ho a través d’un inversor privat. El titular és que faran 87 habitatges socials, però avui dia no ens han aclarit fins a quin punt seran realment socials perquè no s’han fet públiques les condicions que posa aquest privat.”

Josep Guix, portaveu PSC: “Nosaltres estem d’acord en el fet que no s’hauria d’invertir tant en aquesta zona i rehabilitar el barri vell. Amb un tret mataríem dos pardals. Amb un rehabilitar i l’altre ocupar. Aquest seria el nostre model i no hi estem d’acord amb la inversió que es faria allà i tampoc el model amb una empresa privada.”

Josep Quintana, portaveu ERC:És el que els hi vam dir l’última vegada, ens fa falta més informació. Encara no ho tenim i els hi vam demanar. Que sigui una empresa privada no ho veiem malament, però ens abstenim perquè ens falta tota la informació del projecte, que és el mateix que vam dir l’altra vegada.”

Per altra banda, també s’ha donat llum verda a l’acceptació de quatre ajudes dels Fons Next Generation sol·licitades per l’Ajuntament d’Olot per al desenvolupament d’accions turístiques al Volcà Montsacopa, al Parc Nou i també amb la digitalització de complements per a l’Espai Cràter així com la construcció de bici carrils de Sant Miquel i Les Tries; adquisició de llibres per a la Biblioteca d’Olot i la digitalització i adquisició de nou equipament per a La Carbonera i el Teatre Municipal d’Olot. El punt ha rebut la unanimitat del ple.

x