Laia Pedrol guanya el Combat de Corrandes de Montagut

L’esperat Combat de Corrandes de Montagut va tenir un nom propi: Laia Pedrol, que va ser la guanyadora de l’onzena edició d’aquesta trobada que posa al mateix sac cultura, festa i glosa. La plaça de l’Església va gaudir d’un ambient absolutament espectacular i amb una rebuda que feia patxoca.

Aire-na Tahull, membre del Grup de Joves de Montagut: “Ha sigut una tornada, com una gimcama d’anar preparant coses i reprendre les rutines d’abans. Veiem que ha sigut un èxit per tota la gent que s’ha acostat i ha participat en tota la diada.”

El dia, però, va començar al matí amb la Cercavila de Gegants i Geganters i el concert dels Pastors de Riudaura. Per acabar la matinal de cultura popular també ha ballat la Marboleny. El dinar ha aplegat unes 500 persones a ple sol, moltes que ja repetien. Els tiquets es van esgotar vuit hores després de posar-los a la venda. Abans de començar el combat, l’humorista Marc Serrat va donar la benvinguda. El jurat, de luxe, amb les diputades al Parlament de Catalunya Dolors Sabaté i Eulàlia Reguant, acompanyades de Josep i Raquel Vilar.

Emma Rocapujiula: “No ens esperàvem que hi hagués tanta gent i estem super contentes que la gent faci ambient i faci poble. Les corrandes eren esperades.”

Núria Hinojosa: “Moltíssimes ganes de tornar a la “normalitat”, a gaudir del poble i que la gent vingui. Som treballadores d’un restaurant d’aquí i ens agrada que la gent vingui.”

Lurdes Aragon: “Aquest és el primer any que vinc i m’ho he passat tan bé. Ha sigut tan espectacular. Ho he viscut, ho he gaudit un piló i estic segura que vindré l’any que ve i cada any, perquè ha sigut espectacular. Estic molt contenta.”

Ignasi Araluce, organitzador: “Ens hem sentit molt acollits per tots els Països Catalans. Aquesta és una festa referent per defensar la llengua. El fet que l’hàgim pogut realitzar després de tot ha sigut un gran què.”

Al vespre hi va haver més música, amb un concert de Fetus i cançons de taverna, i més tard, l’actuació de Milicianes per acabar la diada. El Grup de Joves de Montagut apuntava que, fins i tot, aquest any, el combat havia aplegat més persones que fa tres anys.

x