La Garrotxa també supera màxims històrics de temperatura per un mes de maig

Menjant gelats i bevent molta aigua és, segurament, com han passat el cap de setmana garrotxins i garrotxines. I és que les temperatures han pujat fins a màxims històrics per un mes de maig.

Olot, per exemple, ha registrat una màxima de 34,7 graus. A l’altra banda de la comarca, a Mieres, han arribat fins als 35,9. A la Vall d’en Bas, s’ha registrat la temperatura més alta de la comarca, 36,2 graus. No hem parlat d’onada de calor, perquè no s’han superat els llindars durant més de tres dies, però ha estat una calorada històrica fora d’època.

Toni Pozo:El primer que he fet ha set posar-me l’aire acondicionat a casa.”

Júlia Plana: “El primer cap de setmana de molta calor ha estat durillo de passar, el primer sempre costa més. Sobretot molta aigua i molta ombra.”

Júlia Marcè: “No ens esperàvem aquesta calor que ens ha vingut, però es pot combatre amb gelats, aire acondicionat fresqueta… no és una calor normal, potser és una mica de canvi climàtic, però és fàcil de combatre.”

La calor però, té les hores comptades. Demà dimarts caldrà recuperar alguna peça de màniga llarga. Tindrem un notable descens tèrmic amb màximes 20 °C més baixes que aquest cap de setmana i previsió de tempestes localment fortes i acompanyades de calamarsa o pedra.

x