La Gran Festa Solidària contra el càncer de Tortellà recapta més de 6.600€

Gemma Guzmán, delegada d’Oncolliga a Tortellà: “Quan em diagnostiquen càncer de mama, vaig voler donar-li la volta i com que volíem muntar una delegació d’Oncolliga aquí a Tortellà, què millor que estrenar-nos amb una gran festa. Els diners que es recullin avui de la festa van per a Oncolliga Girona i també perquè tenim tres equips d’aquí a Tortellà que es presenten a l’Oncotrail i a l’Oncobike.”

Una Gran Festa Solidària contra el càncer que a Tortellà va recaptar més de 6.600€, més del que es proposaven en un inici. A l’espai de la piscina del poble s’hi van anar aplegant desenes de persones que van aprofitar el bon temps per col·laborar en una jornada solidària de gran valor. De bon matí, caminada popular i més tard, una trentena d’infants van sortir a busca la medicina contra el càncer.

Gemma Guzmán, delegada d’Oncolliga a Tortellà: “Per donar el valor del que és patir la malaltia del càncer, hem fet una gimcama liderada pel capità Jack Sparrow. Consistia en ensenyar als nens tot el que un malalt de càncer necessita: l’empatia o el carinyo. Han sortit a buscar la medicina, que representa que és la quimioteràpia.”

A més, al poble van poder recuperar per un dia el nom de la Cobla de Tortellà. La van integrar 24 músics, l’equivalent a dues cobles normals. Unes 300 persones, més tard, van gaudir de l’arrossada popular.

Gemma Guzmán, delegada d’Oncolliga a Tortellà: “El poble se’ns ha bolcat moltíssim. És la nostra festa per donar suport al malalt de càncer. Sobretot, per agrair a les persones del nostre costat que ho pateixen. Crec que de vegades se centra només en el malalt i jo crec que l’acompanyant és importantíssim perquè puguem seguir endavant.” 

La música i concerts van acabar de completar el cartell d’un dia que va superar totes les expectatives.

x