El Ball dels Gegants, Calabotins i la Granota tanca una Festa del Roser molt participativa a les Preses

El Ball dels Gegants, Calabotins i la Granota, acompanyats de la cobla Osona, va cloure diumenge a la tarda la primera Festa del Roser sense restriccions des de fa tres anys a les Preses i amb molta implicació del poble. També es va poder veure el tercer i nou ball dels Gegants, que ja es va estrenar a les Gales l’octubre passat.

Albert Danés, regidor de Festes de l’Ajuntament de les Preses: “La calor també ens ha apretat una miqueta i això ens ha impedit que la gent participés més. Estem super contents de com ha anat el Roser i ara esperar les Gales a l’octubre. Intentar que també estiguin sense restriccions. A partir d’aquí, aquestes celebracions són per gaudir, trobar-nos, parlar al carrer i compartir històries.”

Les festes van començar divendres amb una exposició de treballs dels alumnes de l’Institut Bosc de la Coma fets en el marc dels Serveis Comunitaris. El cap de setmana va reunir activitats molt diverses. Dissabte va haver-hi un campionat de petanca i també de frontó. I diumenge es va fer el primer campionat de bitlles catalanes, que el consistori va destacar per promocionar la cultura catalana. També van posar de relleu la 13a Trobada de Vehicles Antics i Clàssics.

Jordi Nogué ‘Macu’, president de la Comissió de Festes de les Preses: “Ens hem reiniciat amb actes més contundents, com la trobada de vehicles, que potser és una de les coses més a remarcar. Podem considerar que ha sigut un èxit molt gran.”

Per acabar la festa, els autors Anna M. Vila Quintana i Josep M. Cros Roca van presentar el llibre “Confinats i altres relats”.

x