L’Espai Cràter rep més de 16.000 visitants en els seus primers tres mesos d’obertura

Prop de tres mesos després de la seva obertura, l’Espai Cràter ha superat amb escreix el nombre de visitants que s’esperava: prop de 16.200 persones han visitat l’equipament. La majoria dels assistents, un 64%, són de fora de la comarca i provenen a grans trets de les comarques barcelonines i de la mateixa província de Girona. Pel que fa al públic internacional, el francès ha estat el predominant en aquests mesos inicials.

Xevi Collell, director Espai Cràter: “Estem molt i molt contents d’aquesta assistència de visitants. Us podeu imaginar que això suposa un volum cada dia de persones molt important. Un públic que sobretot de dilluns a divendres és escolar, una mitja de 3,5 activitats escolars cada dia, sobretot als matins, i la tarda les anem omplint gràcies a la col·laboració que hem fet amb promoció econòmica amb cases de colònies o empreses que porten grups que sobretot durant les tardes els interessa ocupar l’espai. L’Espai Cràter s’està convertint en un punt turístic molt important de la Garrotxa.” 

D’aquests, més de 2.400 són alumnes que han participat en alguna de les activitats educatives. La majoria són alumnes d’escoles garrotxines, prop d’un 70%, però també n’han pogut gaudir alumnes de la Selva, el Barcelonès, Osona, el Gironès i Perpinyà.

I gràcies a aquest èxit, de cara al curs 2022-2023 ja s’estan preparant quatre noves propostes de tallers, que s’afegiran als deu ja existents.

Xevi Collell, director Espai Cràter: “El que farem és com que aquest curs sí, ja el començarem setembre-octubre fins al juny de l’any que ve, tindrem molt més temps per poder acollir més propostes. Aquest any en obrir al mes de març i tancar al juny hem tingut menys temps.”

Totes aquestes dades, però, no són només números. L’Espai Cràter ha suposat un abans i un després per la ciutat, sobretot pel que fa al turisme.

Estanis Vayreda, regidor promoció Aj.Olot: “Tot i que no ho tenim mesurat, sí que persones de restaurants, hotels, ens expliquen que ha vingut gent expressament a veure l’equipament. Aquest era un dels objectius que buscàvem, que la gent que vingui a veure l’espai es quedin, passegin, comprin, es quedin a dormir, i ajudin a dinamitzar l’economia d’aquest sector, que com sabeu amb la COVID ho ha passat força malament.”

“Volcans i vida”, vuit activitats sobre vulcanologia a l’Espai Cràter 

Per aquests pròxims dies, l’Espai Cràter ha presentat un nou cicle d’activitats, en aquest cas amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni vulcanològic de la comarca.

Serà del 27 de maig al 17 de juny, i inclourà una xerrada sobre l’impacte ecològic i social de les erupcions volcàniques de la Garrotxa, un documental de l’erupció del Cumbre Vieja, una conversa amb els arquitectes de l’Espai Cràter i una taula rodona sobre el paper dels periodistes en la defensa de la zona volcànica.

Xevi Collell, director Espai Cràter:Com sabeu el lema de l’Espai Cràter és “viatge al centre de la vida” i fa això, reflexionar sobre els papers dels volcans i la generació de la vida natural, cultural, econòmica que han generat en un territori singular com el nostre.”

x