L’Oxfam Trailwalker recapta més de 230.000 € contra el canvi climàtic

El canvi climàtic està provocant moltes desigualtats als països més industrialitzats. Per lluitar contra aquesta causa i que més gent tingui accés a aigua neta i segura, unes 1.400 persones van participar durant tot el cap de setmana en l’Oxfam Trailwalker. La prova va recaptar més de 220.000 €.

Óscar Hernández, director de la cursa: “La sortida, un cop més, hem vingut a Olot després de dues edicions. Tornem a tenir les sensacions de la Trailwalker de sempre dels últims 11 anys que hem tingut la prova. Aquest any tenim la novetat que hem sortit des dels 100 i 50 quilòmetres.”

Precisament, els equips que van preferir fer la ruta de 100 quilòmetres arribaven fins a Sant Feliu de Guíxols, mentre que els de 50, es quedaven a Girona. Una altra de les novetats d’enguany va ser la sortida de 10 quilòmetres des de Santa Cristina d’Aro a Sant Feliu de Guíxols, un format totalment diferent on també hi van poder participar nens i nenes.

Óscar Hernández, director de la cursa: “La ruta és la via verda de Girona. Sortim des d’aquí a Olot fins als diferents municipis, Sant Feliu de Pallerols, Cassà, Llagostera i fins a arribar a Sant Feliu de Guíxols.”

Antoni Navarro, Grupo Kriter: “La séptima vez que la corro. Es una experiencia que, a parte que es solidaria, como es por equipos, es muy importante que los cuatro vamos siempre al mismo ritmo.”

Susanna Gaitán, Amics de la Muntanya de Santa Coloma de Cervelló: “La vam fer l’any passat que vam fer la de 50. Aquesta repetim amb 100 quilòmetres. No només és un repte personal per poder fer els 100 quilòmetres, sinó que és una causa solidària per portar aigua allà on sigui i per mitigar d’alguna manera el canvi climàtic i les guerres.”

La sortida va comptar amb un caràcter molt festiu. La música abans de començar el mig centenar o centenar de quilòmetres n’és un clar exemple. La Trailwalker va comptar amb una visita especial.

Edurne Pasaban, alpinista i madrina de la cursa: “Como esta hay muy pocas. Hay muchas cosas últimamente, pero aquí hay algo especial, porque la gente que viene aquí no son hiper deportistas. Esta es una marcha para todo el mundo.” 

x