Homenatgen els benedictins del Mont amb la cessió de l’original de ‘7 Monjos’ de l’artista Duaita Prats

Aquest diumenge va celebrar-se un emotiu acte a l’Alta Garrotxa emmarcat en els actes de commemoració dels 1100 anys del Monestir de Sant Llorenç de Sous, al desaparegut municipi de Bassegoda. La jornada va començar a les 12 del migdia amb una missa al monestir que va recordar el recentment traspassat bisbe Francesc Pardo. Posteriorment, es va homenatjar els monjos benedictins que van residir al complex i que van construir el Santuari de la Mare de Déu del Mont un centenar de mestres més amunt. L’homenatge es va fer a través de l’escultura 7 monjos, de l’artista garrotxina Duaita Prats, inaugurada ara fa una dècada per commemorar els 700 anys de l’acabament de la construcció del Mont i que es troba a l’entrada del santuari. Durant l’acte, Prats va presentar la cessió de l’original d’artista de l’escultura, que s’ubicarà al Monestir de Sant Llorenç de Sous i que reforçarà el nexe d’unió entre els dos temples. Aquest no és altre que els propis monjos benedictins, que amb la seva perseverança i fe van construir la Mare de Déu del Mont.

La jornada va finalitzar amb un concert de cant gregorià a càrrec de la Capella de Música de la Catedral de Girona.

x