Olot engega un nou pla per corregir el desequilibri laboral

L’Àrea d’Ocupació Mas les Mates ja ha publicat aquest any 261 ofertes, però d’aquestes un 41% s’han quedat sense cobrir, en general, en sectors com l’hostaleria, el lleure i el comerç. Amb la intenció de corregir aquest desequilibri laboral, l’Ajuntament d’Olot i l’Agència Dinàmig han impulsat ‘l’Olot Talent’, un pla per cercar professionals qualificats i integrar-los al teixit empresarial de la comarca.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olot: “El projecte sorgeix de les demandes que ens han fet durant aquests darrers mesos diferents empreses de la comarca i la ciutat que ens demanaven la necessitat de poder trobar fórmules per aconseguir que persones sobretot qualificades, tècnics intermedis, que són els perfils més necessitats, de quina manera podien ocupar llocs de treball de la nostra ciutat.”

Gerard Xifra, president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: “Al final hi ha més vida que la universitat, sinó que també hi ha molta professionalització en sectors molt concrets, amb tècnics”.

La iniciativa es canalitzarà a través de l’empresa Lead to Change i amb la direcció de Xavier Marcet. La previsió és que el pla duri uns tres mesos i que el setembre es pugui presentar el document amb les conclusions i accions que han de servir per corregir el desequilibri present al mercat laboral de la comarca.

Xavier Marcet, president de Lead to Change: “Parlarem amb els agents. Nosaltres ja hem començat a treballar. Hem començat a fer cerca sobre això. El que farem serà presentar hipòtesis de treball, farem també entrevistes especialitzades sobretot amb algunes persones que coneixen molt bé el mercat de treball. Nosaltres treballem per hipòtesis i veurem exactament com és rebuda en un sentit pràctic.”

El treball es farà amb empreses de tota la comarca, amb un pressupost total de 15.000 €.

x