Tres mesos després de l’atac de Rússia a Ucraïna, es parla menys del conflicte i els donatius es redueixen

Aquesta setmana ha fet tres mesos de l’inici dels atacs de Rússia a Ucraïna al Dombas. Si bé és cert que a les primeres setmanes es va parlar molt de la Guerra d’Ucraïna, la realitat des de fa dies és que el conflicte segueix però se’n parla menys.

Dana Bondzyukh, membre comunitat ucraïnesa a Olot: Hem estat i estem molt actius nosaltres i la gent de la comarca ha set molt solidària, va ser una allau, però ara ha passat una mica el boom i s’ha parat una mica. Ho notem. Els humans crec que tenim tendència a normalitzar les coses, però ara crec que s’ha relaxat massa i massa ràpid.

El punt de recollida continua sent aquesta setmana la Providència, tot i que la setmana que ve s’ubicarà a Càritas.

Dana Bondzyukh, membre comunitat ucraïnesa a Olot: Aliments, roba d’estiu, sobretot, de nens, d’adults, diners… 

Una gran part dels diners que recapten serveixen per comprar material sanitari, a través de l’Hospital d’Olot. També recorden que es poden continuar fent els donatius del dinar solidari organitzat amb el Club Tennis Taula Olot i l’Ajuntament d’Olot. La comunitat ucraïnesa de la comarca té previst organitzar algun acte pel mes de juny. Tots ells segueixen insistint a no aturar els donatius, malgrat són conscients de la situació econòmica de cadascú i la situació a altres indrets més enllà d’Ucraïna. Mentrestant, van estan atents a com viuen els seu familiars enmig del conflicte.

Dana Bondzyukh, membre comunitat ucraïnesa a Olot: Una situació de pena, de desgràcia, de por, d’impotència. No saben amb certesa què passarà i quan acabarà. La gent sobreviu com pot a Ucraïna. No ens podem relaxar perquè la guerra, encara que hagin passat tres mesos, la cosa continua. I portem 8 anys amb guerra a Ucraïna. I no es preveu que a guerra acabi aviat.

x