La Policia Municipal d’Olot portarà càmeres unipersonals de gravació

Ben aviat la Policia Municipal d’Olot portarà càmeres personals de gravació. La iniciativa neix de la demanda de la pròpia policia. El consistori ja ha començat el procediment de compra de vuit d’aquests aparells. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, assegurava que un dels aspectes en què han invertit més en aquest mandat han estat els equipaments tecnològics per a millorar la seguretat.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “En el moment en què un agent que està patrullant la ciutat i es troben en una situació complicada, portant aquesta càmera la poden activar. Això d’entrada ja els produeix defensa cap a ells mateixos. Els “dolents” quan veuen que se’ls està filmant actuen d’una altra manera.”

El batlle ha destacat, sobretot, la “seguretat jurídica” que proporcionaran les noves càmeres.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Hi ha tot un protocol de com s’han d’utilitzar aquestes càmeres que el marca el propi cos de policia. Per exemple, en el moment en què actives la càmera no la pots parar en cap moment fins que no acabi l’actuació. Això ens donarà seguretat jurídica a l’hora d’anar al fiscal per denunciar uns fets que s’hagin produït. És un avenç tecnològic que millorarà la seguretat de la ciutat.”

La Policia Municipal ja va incorporar a un dels seus cotxes patrulla el 2017 un nou aparell per llegir les matrícules dels cotxes. A més, des del febrer, el cos també compta amb una unitat canina. Més avenços, per tant, per a la Policia Local.

x