La rectoria de Sant Esteve de Llèmena iniciarà una nova fase de millores

Fa uns anys l’Ajuntament de Sant Aniol de Finestres va comprar, al Bisbat de Girona, la rectoria de Sant Esteve de Llémena. Des de llavors, el consistori està rehabilitant l’edifici per fases. Es va començar per una fase de consolidació de l’estructura i de millora de la teulada, que ja es va completar, i a partir d’aquest any començarà una segona fase, en què l’objectiu serà millorar l’accés a l’edifici i condicionar el seu interior.

Francesc Oliveras, alcalde de Sant Aniol de Finestres: “Vam estudiar-ho entre tots, a l’ajuntament, a veure quina seria la construcció ideal i vam escollir un projecte, entre cinc propostes, i hem escollit el que hem cregut més versàtil pel que hagi de servir l’espai. Ja sigui de caràcter social, cultural, o de fer-hi el que sigui.”

Aquesta és una de les apostes de l’equip de govern a Sant Aniol de Finestres, que té previst destinar-hi en aquesta segona fase 120.000 euros amb fons propis de superàvit. La idea és que la planta baixa sigui per serveis, mentre que les dues plantes superiors podrien ser biblioteca, zona de jocs o el que es decideixi.

Paral·lelament, el poble ha adquirit també uns terrenys que fins ara eren cedits. Es tracta de la Parada, una zona de prats que es troba uns metres abans d’arribar a l’església i la rectoria de Sant Esteve de Llémena i que utilitza el poble com a zona verda i per a fer-hi festes.

Francesc Oliveras, alcalde de Sant Aniol de Finestres: “En comprar la rectoria, també hem comprat als propietaris aquest sector de la Parada de la Torre, on també tenim el pont antic restaurat. I bé, ens queda tota aquesta zona unida del poble, un espai més aviat lúdic.”

El mateix alcalde ha volgut agrair públicament a la fins ara propietària d’aquests terrenys, Lluïsa Coromines, de tots aquests cedint el seu espai, que ha estat útil com a zona verda i cuidada del poble, a més de ser un bon espai on fer la festa.

De fet, quan al seu moment es va comprar la rectoria, també s’incloïen 4 hectàrees de terreny del seu voltant. Fa molts anys que l’ajuntament treballa en aquest projecte que, tot i ser costos i car, cada dia es van fent passos per un dia tenir-lo completat.

x