El Consell dels Infants presenta a l’Ajuntament d’Olot 28 propostes al voltant de les polítiques culturals

Ada i Yves, Escola Pia Olot: “Portar grups famosos com l’Aitana, la Suu o la Rosalía. Fer una festa Holly i que Olot Televisió i Ràdio Olot facin publicitat de les Festes del Tura.”

Aquesta, i moltes altres més, han estat algunes de les propostes que una trentena d’alumnes de 5è de primària de totes les escoles d’Olot han presentat al Ple del Consell dels Infants d’aquest dijous sobre com millorar la ciutat, un ple extraordinari que després de dues edicions marcades per les mesures de contenció i prevenció de la COVID-19, ha pogut tornar a la presencialitat.

Aquest curs, els infants van escollir com a tema ‘Com millorar les polítiques culturals municipals des de la mirada educativa’; coincidint amb la unificació de les Àrees de Cultura i Educació. Els alumnes han estat reflexionant i ideant propostes consensuades i pensades en clau de comunitat per poder idear accions que puguin millorar la ciutat i la vida de la ciutadania a través de la Cultura i l’Educació. Algunes de les propostes fins i tot, ja s’havien portat a debatre als Plens Municipals mensuals de l’Ajuntament d’Olot.

François i Biel, escola El Morrot: “Que l’Espai Cràter sigui més experimental i que l’antic Museu dels Volcans del Parc Nou sigui un nou museu de la fauna i la flora de la Garrotxa.”

I aquestes, han estat algunes de les respostes dels representants dels diferents partits polítics.

Jordi Gasulla, portaveu CUP Olot: “Estem segurs que l’àrea d’educació ha gaudit molt llegir-la, i segur que a molts adults no se’ls acudeix ni la meitat d’idees que heu dit vosaltres així que feu valdre la vostra veu.”

Josep Guix, portaveu PSC Olot: “A nosaltres ens agrada molt natura i sempre fem propostes. Hi ha tres propostes que ens han agradat molt i que penso que podríem relligar i demanar a l’equip de govern que es tirés endavant. De fet n’hi ha alguna que ja havíem proposat nosaltres també.”

Anna Barnadas, portaveu ERC Olot: És molt interessant que vingueu aquí, que proposeu coses que heu treballat. Crec que això us fa créixer en aquesta manera de fer tant important com la democràcia, la participació i el consens.”

Mariona Camps, regidora Educació Aj.Olot: “Portar gent, divertir-vos, menjar…i la que més ens ha agradat és que voleu les coses amb més gratuïtat per tothom. Si el límit fos només l’econòmic això ho hauríem de superar.”

Un cop més, han participat en el Consell tots els infants de 5è de totes les escoles d’Olot, que han alternat el treball a les aules, amb el treball conjunt amb la resta d’escoles, a través de les trobades de representants.

x