El Cornamusam i les noves generacions de l’Escola de Música d’Olot segueixen garantint que so del sac del gemecs no es perdi

Fa anys que el Festival Cornamusam i l’Escola Municipal de Música d’Olot van agafats de la mà. L’un i l’altre són agents imprescindibles perquè la música tradicional passi de generació en generació, però també el fet de tocar certs instruments, com la cornamusa o sac de gemecs. Dins la programació del Cornamusam d’enguany, han tornat a ser-hi presents els ministrers de l’escola musical olotina, per dur-hi a terme l’audició de final de curs. Entre tots ells s’hi engloben tots aquells joves músics que donaran continuïtat als peculiars sons del sac de gemecs.

Àlvar Borrell, president Associació El Til·ler: Com podem veure ara mateix l’Escola de Música d’Olot està un estat de salut excepcional, pel que fa al planter de sacaires i altres instruments tradicionals. Ena quest cas, veiem que la simbiosi entre festival i l’Escola de Música, i que puguin anar tocant en públic, ajuda que altres infants els vegin i potser fins i tot s’animin. I ens fa il·lusió veure, cada any, cares noves. Estem contents que hi pugui anar havent aquesta continuïtat. És important que des de petits vagin aprenen les tonades que ens són pròpies, com sonen els instruments propis de la regió, per bé que n’hi ha d’altres que són més coneguts i que ja està bé que es toquin, s’escoltin i es treballin.

El Festival Cornamusam durarà fins diumenge, i a banda de la nova cercavila matinal del diumenge, dissabte també comptarà amb l’actuació d’un dels caps de cartell: Carlos Núñez, a les deu de la nit a la Plaça de Braus.

x