La Cames de Ferro reuneix tres centenars de corredors i corredores a la Vall d’en Bas

La Vall d’en Bas va acollir aquest diumenge la 7a edició de la Cames de Ferro, que organitza el Grup Excursionista Cultural i Alpinista de Sant Esteve d’en Bas.

Sergi Plana, membre GECA: “Aquest any hem recuperat l’edició completa, amb totes les curses. Com el que teníem abans del COVID”.

En total van ser uns 280 els corredors que van participar en les diferents curses, algunes incloses dins el calendari de la Copa Catalana. La participació va ser lleugerament inferior a l’esperada, una dinàmica que es va succeint després de la pandèmia i amb l’auge de noves curses i nous calendaris.

Ramon Regí, membre FEEC: “Hi ha una proliferació de curses que no són de la federació i això també ens treu gent. Hem d’intentar fer-les les curdes encara millor,que ja són molt i molt bones, però a veure si aconseguim encara animar més gent”.

Un dels valors afegits de la Cames de Ferro és que tots els diners recaptats van en favor de la Fundació Albert Bosch i la lluita contra el càncer infantil.

Josep Roma, participant i investigador: “A part de venir a córrer, sóc també investigador del càncer infantil, del projecte que es finança a través d ela Fundació Albert Bosc i Noel, i la veritat és que és un projecte fantàstic perquè ens ajuda molt a seguir treballant en recerca”.

Marc Ollé es va imposar a la marató, mentre que Jordi Bes i Martina Alemany ho van fer en la mitja. En la de 10 quilòmetres popular la victòria va ser per l’atleta del Club Natació Olot David Pujol. En noies ve vèncer Cristina Solé. En la de 17 quilòmetres júnior Pep Mirabet va ser el millor; Pere Méndez i Lucía Martínez ho van ser en la de 12 quilòmetres juvenil; Biel Sagués i Uma Plans en la de 10 quilòmetres cadet; i Joan Guitares i Aina Roca es van imposar a la de 8 infantil.

x