Sant Jaume de Llierca presenta la primera ruta biomimètica de Catalunya

Sant Jaume de Llierca ha presentat la primera ruta biomimètica a Catalunya. Es tracta d’un recorregut en relació a la Brutau amb la intenció d’impulsar també un nou tipus de turisme. Així, es deriva l’interès cap a la natura i el benestar de forma diferent.

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha presentat una ruta biomimètica. És un nou concepte de recorregut per aprofundir en la relació entre ésser humà i natura. El concepte de biomimètica s’entén com l’observació de la naturalesa per part de l’ésser humà, amb l’objectiu de trobar solucions útils a problemàtiques diverses. Així, l’home imita les solucions que troba a la natura per resoldre reptes en àmbits tan variats com el tèxtil, l’arquitectura o el treball.

Daniel Fuentes, responsable: “Dos exemples paradigmàtics: la invenció del velcro és un, a través de la verdana. I la teranyina, a través de les seves propietats moleculars fan que haguem pogut crear un vidre que no el faci invisible per als ocells a la llum solar.”

Aquesta nova ruta compta amb 15 tòtems amb codis QR i té una durada d’una hora i mitja aproximadament, en un recorregut pel municipi de Sant Jaume, amb un caire únic a tot Catalunya.

Jordi Cargol, alcalde Sant Jaume de Llierca: “És el primer projecte així al país. Volem atreure aquest tipus de turisme a la Garrotxa i Sant Jaume de Llierca. Volem que vingui gent amant del benestar i de la salut, i que a més, aprofitin per fer salut i tinguin més saviesa de la naturalesa aplicada al coneixement i la tecnologia.”

Aquest és un dels primers passos per posar en marxa el futur observatori del Benestar La Brutau. El projecte cada dia és més a prop de convertir-se una realitat.

x