El sector de l’hostaleria reivindica la dificultat per trobar personal “competent”

Mercè Colomer, sòcia de Can Guix: “No he treballat només al món de l’hostaleria, sinó en altres sectors i veig que el que passa ara no ho havia vist mai. Podem parlar d’una manca de feina? No ho sé. De moment, no es troba gent competent per treballar. De gent se’n troba molta, però una persona que es comprometi amb els horaris i amb la feina que toca, res més que això.”

L’arribada de l’estiu ha posat de manifest la falta de personal als bars i restaurants. El sector de l’hostaleria reivindica la dificultat per trobar personal, però sobretot treballadors “competents”. Al carrer Camil Mulleres d’Olot, a Can Guix, asseguren que res no ha sigut igual després de la pandèmia, tot i que aquest mal de cap per trobar personal amb compromís i responsabilitat ja ve de lluny. Per altra banda, el nivell de feina també ha disminuït molt.

Mercè Colomer, sòcia de Can Guix: “Nosaltres treballem un 40% d’abans de la pandèmia, però ara estem parlant de la pandèmia, tot i que el 2019 va ser dolent i ja feia temps que anàvem dient que cada dia és pitjor. Fa molt de temps que cada vegada és pitjor, però no obstant, s’ha pujat el llum, el gas l’aigua, els impostos i això no ho sé si ho assumirem.”

Una crisi sense precedents que ha forjat un preocupant forat en el sector.

x