La companyia La Baldufa acosta la cultura al barri de Sant Francesc amb l’espectacle ‘Bye, bye confetti’

Bon temps. Una plaça perfecta per a l’ocasió. I un espectacle ideal per passar una bona estona. La companyia La Baldufa va acostar dissabte la cultura al barri de Sant Francesc en petit format amb l’obra ‘Bye, bye confetti’. L’espectacle va arrencar més d’una rialla als assistents, que van veure com tres pallassos ploraven la mort del seu líder, en Confetti. L’absència d’aquesta mena de pare espiritual que els guiava es nota i un cop passat el dol comencen els tràmits per buscar un nou guia.

Enric Blasi, companyia La Baldufa: “A partir d’aquí, és la cerca del nou lideratge, tot en clau d’humor, i també és una espècia de sàtira sobre el món de la política o del món assembleari, des de l’humor i la tendresa que generen els pallassos”.

L’Associació de Veïns del Barri es va mostrar molt satisfeta de la proposta de Zona B, que va néixer a través dels Pressupostos Participatius. Sobretot, van destacar l’espai, una plaça de luxe per a l’espectacle.

Mercè Traveria, Associació de Veïns de Sant Francesc: “Perquè demanàvem que si l’Ajuntament sempre fa actes a dins la ciutat, estaria bé diversificar-los en diferents barris. Jo crec que a les places els hi hem de donar vida. Abans hi havia molta vida a les places. Ara no n’hi ha. És una manera de donar-hi vida.”

Enric Blasi, companyia La Baldufa: “És un objectiu compartit per a la companyia, perquè justament ara fa una setmana vam organitzar un festival amb una zona de Lleida amb exclusió social. Ens motiva actuar per a públics diferents, d’orígens diferents i de realitats diferents.”

La darrera proposta del projecte serà el pròxim dissabte a les 12 del migdia amb l’espectacle Rats de la companyia Campi qui pugui.

x