L’estudi unparelld’arquitectes, premi FAD Ciutat i Paisatge i premi FAD d’Opinió per la reforma del Carme

L’estudi d’arquitectura olotí Un parell d’arquitectes, format per Eduard Callís i Guillem Moliner, ha guanyat el premi FAD Ciutat i Paisatge i el FAD d’Opinió per la reforma de la plaça del Carme d’Olot. Es tracta d’una intervenció que ha dinamitzat tota la zona.

Nou guardó a la feina d’Eduard Callís i Guillem Moliner, de l’estudi d’arquitectura olotí unparelld’arquitectes. Per al projecte Bon dia, Carme!, que ha reactivat la zona de la plaça del Carme, han rebut el premi FAD Ciutat i Paisatge i el premi FAD d’Opinió. El mèrit del projecte ha estat dinamitzar l’espai, unint elements de l’entorn i, sobretot, amb la participació dels actors que viuen l’entorn.

Eduard Callís, unparelld’arquitectes: “Tothom s’ha cregut la plaça. S’hi han afegit els comerciants, els veïns, que ens trobaven pel carrer. El millor és que el jurat ho hagi valorat així, com un projecte part de molta gent, no pensat en un despatx i ja està, sinó com un projecte a peu de carrer.”

Des de l’estudi olotí s’ha volgut involucrar a la gent amb l’espai públic a través d’una actuació amb les plantes baixes, obrint-les visualment als carrers, i afegint elements com escultures en diversos espais per transformar i activar la zona.

Guillem Moliner, unparelld’arquitectes: “Que hi hagi una identificació cap a l’espai públic que passi per un punt de responsabilitat. Sempre hem delegat la gestió de l’espai públic a l’administració, però l’actuació ciutadana és una cosa que també passa per cadascú.”

Aquestes intervencions han actuat sobre l’abandonament comercial de les plantes baixes i la seva degradació, per donar-los nova vida. Unparelld’arquitectes també va ser guardonat fa poques setmanes pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya de Girona. El premi va ser per la seva intervenció a l’Hort de la Llum del Lluèrnia de l’any 2020.

x