Pràcticament tots els alumnes escullen contestar la Selectivitat en català

Gairebé el 100% de l’alumnat que s’està examinant de la Selectivitat a l’Institut Montsacopa d’Olot ha escollit contestar les proves en català. Els estudiants, com a novetat, van omplir un formulari anònim per escollir la llengua amb què volien contestar la prova. Pràcticament, la totalitat dels alumnes van marcar la casella exclusiva del català.

Maria Lluïsa Escoda, presidenta del Tribunal 513: “Al matí teníem Llengua Castellana, que s’havia de fer obligatòriament en castellà, i després hi havia llengua estrangera que s’havia de fer amb la llengua corresponent. A la tarda, pràcticament tot l’alumnat ho va triar fer-ho en català, a excepció d’un alumne que ho va fer en castellà.”

Els alumnes han encarat aquest dimecres el segon dia de Selectivitat amb l’examen de Llengua Catalana i Literatura. Les sensacions han sigut, fins i tot, més bones que l’examen de Llengua Castellana, tot i que les preguntes de derivacions i verbs irregulars han fet passar una mala jugada als joves.

Mar Sala, alumne de l’Institut Montsacopa d’Olot: “Per mi ha estat assequible. El que he trobat més difícil ha sigut la part de derivats i verbs.”

Isaac Codony, alumne de l’Institut Montsacopa d’Olot: “La part comuna és la que he vist més difícil. He començat per allà. He triat l’opció que veia més assequible. Ja ho havíem preparat bastant, així que suposo que aprovar aprovarem.”

Montse Boix, professora de l’Institut Montsacopa d’Olot: “En general, sembla que l’examen era força assequible i estaven bastant contents de com havia anat. En principi, la impressió que han tingut i les sensacions eren bones.”

Núria Asensio, professora de l’Institut Abat Oliba de Ripoll: “Els alumnes han sortit contents. Alguns diuen que ha sigut més fàcil que fins i tot castellà i que per què els espantem tant a classe. Han sortit bé. Les sensacions avui són bones”.

Paula Recio, alumne de l’Institut Abat Oliba de Ripoll: Prou bé. El més complicat ha sigut l’apartat de derivar, per mi, com la carn. Les altres coses bé, però crec.”

Marta Pairó, alumne de l’Institut Abat Oliba de Ripoll: “La part comuna ha sigut la que m’ha costat més, perquè hi havia un exercici de derivats que m’ha costat bastant, però en general prou bé.”

La comprensió lectora també ha sigut la part més senzilla per als alumnes. La jornada, però, no s’acaba aquí. Els estudiants s’examinen també de Ciències de la Terra, Fonaments de les Arts, Grec, Matemàtiques de les Ciències Socials, Disseny, Economia, Literatura Catalana, Química i Tecnologia Industrial. Demà dimecres serà l’últim dia de les proves, amb Història, Llatí, Matemàtiques, Història de l’Art i Història de la Filosofia, com a matèries destacades.

x