El Ple d’Olot dona suport per unanimitat al projecte del Tren-Tram Olot-Banyoles Girona, del qual la Generalitat n’estudiarà la viabilitat

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, a través de Ferrocarrils de la Generalitat, licita els estudis per determinar la viabilitat de quatre xarxes tramviàries arreu del territori, entre les quals una a la zona de la Costa Brava, que inclou el ramal d’Olot. D’aquesta manera es realitzarà una estimació del cost d’execució i una anàlisi de la demanda. Amb aquesta notícia sota el braç es presentava una moció de suport al Ple de juny de l’Ajuntament d’Olot, celebrat aquest dijous, que va obtenir el suport unànime de tots els grups amb representació al consistori olotí.

Ferran Campillo, comissió promotora Tren-tram Olot Banyoles: “Ens vam posar molt contents de la notícia. El que demanem ara és que l’Ajuntament d’Olot sigui un ferm defensor de la infraestructura”.

Jordi Gasulla, CUP Olot: “Tenim una gran problemàtica de mobilitat i hi ha aquestes alternatives donen solucions ecològiques per respectar el territori i millorar la mobilitat de la comarca”.

Josep Guix, PSC Olot: “En un futur a llarg termini veiem amb bons ulls la iniciativa, hi donarem suport. Tenim una ciutat amb poca cultura de transport públic i s’ha de fer un bon estudi i una bona planificació”.

Josep Granados, ERC Olot: “Anem tard amb el tren. La comarca té dècades de retard amb aquesta infraestructura. Ens fa falta el tren per raons econòmiques i de sostenibilitat”.

Agustí Arbós, regidor de Mobilitat Aj. d’Olot: “La proposta ens demana el suport per estudiar-ne la viabilitat i traslladar-ho a la Generalitat. Hi estem a favor i estem satisfets que aquest projecte hagi començat a caminar”.

 

Llum verda a una consulta sobre la creació Consell de la Gent Gran d’Olot.

No va ser l’única moció presentada a la Sala de Plens. La Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO d’Olot proposava impulsar la creació del Consell de la Gent Gran d’Olot. Tot i que en la proposta inicial el grup de Junts no ho veia clar per l’existència ja del Consell Consultiu de la Gent Gran a nivell comarcal, uns canvis en la redacció i el sentit de la moció van propiciar l’aprovació unànime del plenari, que va acordar la constitució d’un grup de treball per determinar si és necessària la creació del Consell de la Gent Gran d’Olot. Es consultarà al Consell Consultiu de la Gent Gran, al Consell Comarcal i a Acció Social de la Garrotxa.

 

Dos pisos per lloguer social

En matèria d’habitatge, es van aprovar per unanimitat les compres de dos pisos als carrers Pala i Sant Bernat respectivament per destinar-los a vivenda social.

 

Es dissol la Fundació Museu dels Sants

El Ple va aprovar també de manera unànime la dissolució de la Fundació Museu dels Sants. L’equipament s’incorpora de manera ordinària a la xarxa de museus de la ciutat, i seguirà amb al seva activitat habitual.

 

Es volen adherir a la Xarxa Ciutat Saludable

A més de tot això, Olot es va afegir amb el vist i plau de tots els grups a la Xarxa espanyola de Ciutats Saludables.

 

 

 

 

 

x