Un Corpus més especial, encara, per Andreu Girona: nou cap dels geganters

Andreu Girona porta una dècada ballant i aquest Corpus s’estrenarà com a cap dels geganters, succeint d’aquesta manera a Aniol Massegur, el que assegura que ha estat un referent i una persona que ha deixat petjada, en el grup de balladors de la faràndula. Girona està feliç i assegura que encara està assimilant el fet d’assumir aquesta responsabilitat.

Andreu Girona, cap dels geganters: La veritat és que em va sorprendre quan m’hi vaig torbar. Perquè veus que fa quatre dies era un dels geganters novells i ara em trobo que soc el que més temps fa que hi és. T’adones que el temps passa molt ràpid i que has viscut moltes coses. Clar i jo vaig arribant al final d’aquest camí, també.

Sempre és especial veure com els balladors queden a l’Hospici algunes tardes per assajar. És moment per repetir els passos dels balls, però també de fer pinya. La clau és treballar bé, fer-ho amb ganes i treballar però a la vegada prendre-s’ho amb calma.

Andreu Girona, cap dels geganters: Des de fa uns anys, relativament pocs, enlloc de fer tants esforços quan queden dos o tres setmanes. Assajant dos o tres cops per setmana, amb molta pressió, doncs ho hem anat reduint i començant abans. Comencem a fins de febre, fent un assaig per setmana i ho hem aguantat fins ara fa dos o tres setmanes, que ho hem ampliat a un parell dies per setmana. Anem tots tranquil, preparats i si sortim concentrats i tenim sort, ens ha de sortir tot rodó a plaça. Com sempre, l’Andreu ballà la gegantessa.

Enguany el balls de la faràndula seran una mica més especials. Seran els primers que es podran tornar a viure amb cercavila i sense restriccions a plaça, deixant enrere els temps més durs de pandèmia.

Andreu Girona, cap dels geganters: La veritat és que tenim moltes ganes de tornar-ho a viure-ho un altre cop. No ens en fem a la idea, crec, i quan serem allà veurem que hem recuperat la normalitat. Però no deixarà de sorprendre, segurament. Amb la gent a prop, la plaça plena. És molt diferent, que fer-ho amb cadires etc. Tornarem a aquest punt desordenat i caòtic que ha tingut tota la vida.

 

x