A partir d’aquest dilluns milloren les connexions de transport públic dels municipis de la comarca amb l’Hospital d’Olot

Una demanda històrica que ja és una realitat gràcies a l’insistència de col·lectius com el del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa. Els municipis de la comarca, tant per la banda de Sant Ferriol i Besalú com per la de Sant Feliu i Les Planes, es connectaran amb més freqüència amb l’Hospital a través del transport públic.

Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa: “Crec que és una gran notícia per a la comarca després de molta feina”.

A partir d’aquest 20 de juny es desdobla el recorregut de les línies d’Olot a Girona i el BTG, de forma que les línies Olot-Girona mantenen la connexió pel sud d’Olot des de la carretera de Santa Coloma i el nord per la Rodona, passant per l’estació; i el BTG té pel sud d’Olot tram comú per la carretera de Santa Coloma, però es desvia en ambdós sentits a la plaça Clarà cap a l’Hospital d’Olot, el Pla de Dalt, i tornant al recorregut habitual per l’Institut Greda/La Canya. Cal destacar que aquest desdoblament no suposarà cap modificació horària, perquè el canvi de recorregut del BTG es farà en el mateix temps de durada com fins ara.

El fet que totes les línies del Bus Transversal de la Garrotxa passin per l’Hospital d’Olot ha de ser un incentiu per a que els usuaris del centre hospitalari, tant de la ciutat d’Olot (que poden accedir en TPO) com els de la resta de la comarca, utilitzin el transport públic, fomentat així una mobilitat més sostenible.

Àlex Gelabert, director gerent de TEISA: “L’any 2019, el Bus Transversal de la Garrotxa transportava 85.000 viatgers anuals i, arran de la pandèmia, l’any 2021, les xifres d’usuaris del transport han disminuït fins als 77.000 clients, per tant, millorar l’oferta és un dels objectius per tal d’incentivar l’ús del transport públic”.

Amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible, la direcció del propi Hospital d’Olot també ha posat en marxa diverses accions, com la construcció d’un aparcament de bicicletes pels treballadors de l’hospital, o la incorporació de visites telemàtiques per evitar desplaçaments innecessaris als pacients, entre d’altres accions que s’executaran en el futur.

x