Olot acull una celebració de Corpus plena de novetats i retorns esperats

Aquest dissabte a la tarda, els olotins i olotines han tornat a omplir els carrers per viure una cercavila amb els Gegants d’Olot, la primera des de l’inici de la pandèmia del coronavirus i la primera de la història del Corpus amb els nans i cavallets. Aquesta havia estat una de les novetats anunciades per l’actual regidoria de festes de l’Ajuntament que finalment ha pogut veure formalitzada fora del paper, al carrer.

Agustí Arbós, regidor de Festes de l’Ajuntament d’Olot: “Amb optimisme de cara al futur, sembla que la pandèmia l’anem superant mica en mica. Podem recuperar aquests moments tant importants per a la ciutat, que són quan tots plegats ens trobem al carrer, mirant i vivint la faràndula, que és un d’aquells elements que fa que ens sentim orgullosos de formar part d’Olot”.

Diumenge, a la plaça Major tornava el ball de la faràndula sense distància entre els assistents ni cap mena de restricció, amb tots els ulls dels garrotxins fixats en una única sessió, la de les 12 del migdia. La van seguir a la plaça o a casa, a través del programa en directe d’Olot Televisió.

La que també va tornar aquest diumenge va ser la sardana de Corpus després del ball de la faràndula. Ho va fer amb una bona participació, formada per una quarantena de parelles. L’organitzador, Narcís Ferrer, de l’Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol, va voler innovar i sorprendre els balladors amb una sardana Adéu Vila d’Olot de set tirades i en acabar, seguint amb el ball de la Santa Espina.

Narcís Ferrer, de l’associació Flor de Fajol: “És una sardana que ha anat evolucionant al llarg del temps, perquè abans n’eren tres. L’alcalde convida a la gent d’Olot a participar-hi. Després de tota la pandèmia i els contratemps que hi han hagut fins ara, avui, per sort, podrem fer una sardana de Corpus amb normalitat”.

Enguany, la celebració de Corpus a Olot s’ha celebrat a ritme d’innovació, retorns esperats i plenitud.

x