Augmenten un 37% les infeccions de transmissió sexual a la Garrotxa

Es disparen les infeccions per transmissió sexual a la Garrotxa. Han augmentat un 37% en tan sols quatre anys. Són dades que preocupen a l’hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

Juan Carlos Bello, cap del Servei de Ginecologia de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “És una quantitat molt gran de consultes. És un augment important tan pel què fa a primers consultes com a seguiment del tractament”.

Des del Servei de Ginecologia de l’Hospital asseguren que aquest augment té relació, principalment, amb dos factors.

Juan Carlos Bello, cap del Servei de Ginecologia de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “Per una banda, s’han millorat les estratègies de detecció. D’altra banda, crec que hi ha una baixada de guàrdia de la gent jove”.

Si bé és cert que la majoria d’infeccions són de malalties lleus, poden afectar greument al sistema reproductiu de les dones, i rere d’aquestes infeccions s’hi poden desenvolupar d’altres malalties greus com  l’Hepatitis B o la Sida.

Juan Carlos Bello, cap del Servei de Ginecologia de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “Entre la gent jove, el que més trobem és la gonorrea, la clamídia i les tricomones, que hem vist com s’anava incrementant en els darrers anys”. 

Tot i així, se segueixen diagnosticant les infeccions clàssiques i greus per transmissió sexual, i des del centre remarquen la importància de la conscienciació ciutadana i de l’educació sexual, que ara mateix els adolescents estan rebent per canals molt poc adequats.

Les malalties de transmissió sexual no són cosa només de les dones, els homes també en pateixen, però malauradament són elles les qui s’enduen la pitjor part.

Des de l’Hospital volen enviar un missatge clar a les persones que sospiten que poden patir una infecció o bé volen prevenir-la. Cal sortir de dubtes i consultar als professionals sense cap tipus de vergonya, no només per una mateixa sinó per les persones amb les qui es puguin relacionar.

A la Garrotxa, el servei de tarda jove el lidera una llevadora a l’Espai Ideal. Es basa en l’acompanyament a la gent jove en el procés de creixement perquè puguin gaudir d’una sexualitat sana i saludable amb un enfocament basat en els drets sexuals i reproductius. El servei és gratuït i confidencial i l’horari és el dijous de 17h a 19h.

 

x