L’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú mantindrà la jornada intensiva dos anys més

L’Institut Escola Besalú mantindrà l’horari de jornada intensiva encara per al curs que ve, malgrat la voluntat del departament d’Educació de tornar a la jornada partida. Així, s’aconsegueix mantenir un horari que s’adapta molt millor a docents, alumnes i famílies del centre.

Tot i la voluntat del Departament d’Educació de que els centres passin a jornada partida, l’Institut Escola Besalú mantindrà la jornada intensiva, com en els 12 anys anteriors des que és un centre educatiu d’aquest caire. Docents, alumnes i famílies se senten més còmodes així i ho han reivindicat i protestat. De totes maneres, el motiu principal que justifica el departament per concedir-ho són les obres de reforma que patirà el centre educatiu a curt termini, durant els propers dos anys.

Pep Invernó, director Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú: “Vam protestar per explicar això. Ens han concedit la jornada intensiva per les obres d’ampliació, però va molt més enllà d’això. També creiem que des del departament a Barcelona no entenen la vida d’un jove de Besalú que té unes necessitats molt diferents a un jove de les grans àrees urbanes.”

Un cop acabades les obres, el departament pretén que el centre passi finalment a la jornada partida, però des del centre volen lluitar per mantenir la intensiva. No només és una qüestió logística sinó també pedagògica.

Pep Invernó, director Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú: “És un tema de planificació pedagògica. No té sentit tenir els alumnes apretats en aules petites. Quan hi ha obres s’ha de resistir i viure com es pugui, però sumat a la jornada intensiva seria un problema greu.”

Això suposarà un greuge per als alumnes besaluencs en comparació als dels altres instituts, perquè tindran horaris diferents, i per això des del centre lluitaran perquè d’aquí a dos anys, l’institut escola segueixi amb la jornada intensiva.

 

x