Una desena de persones aprenen la tècnica fotogràfica més primitiva: la cianotípia

La cianotípia va ser una de les primeres tècniques d’impressió fotogràfica, molt antiga, inventada el 1842. L’Associació de Creadors de la Iera ha ideat un taller que juga amb el sol per crear una obra d’art original, a través d’aquesta tècnica. Un taller que ha tingut lloc va tenir lloc a la seu de la Penya AOAPIX i va deixar molt satisfets a la desena d’assistents que van participar-hi.

Aurora Muñoz, Associació de Creadors La Iera: “Consisteix a aplicar uns químics sobre el paper i et surt una impressió en blanc i blau.”

Els assistents, en primer lloc, han preparat l’emulsió amb dues substàncies químiques per després aplicar-la sobre un paper. El paper s’ha deixat assecar al sol. Tota la part on el sol no hi ha tocat, una vegada es revela el paper queda en blanc i la part que si que li ha tocat el sol queda amb un blau molt característic. Aquest ha sigut el darrer taller de la temporada.

Aurora Muñoz, Associació de Creadors La Iera: “Molt bé la veritat. Ha tingut molt bona rebuda. Una llista d’espera eterna i molt bé. Tothom molt content de venir i sembla que s’ho estan passant molt bé. Esperem tornar a fer una segona tongada de tallers. No seran els mateixos tallers, però també els organitzarem nosaltres a partir de setembre.”

x