Òmnium Garrotxa ja es prepara per l’arribada de la Flama del Canigó

Aquest any no hi ha cap dubte de la celebració de la flama del Canigó i la revetlla de St. Joan. Tot i això, no tot tornarà a ser igual, a la recollida de la flama per exemple només hi aniran dos corredors des d’Olot.

Montse Coll, Òmnium Cultural Garrotxa: “És diferent, no hi anem tanta gent, però que des d’aquí hi aniran entre dos i tres corredors, hi aniran corrents des de la Vall Ter des de dalt a la Pica d’Estats i després aquests mateixos corredors estaran allà escoltant el manifest i agafant la flama directa de la foguera i ens la portaran corrent fins a Coll d’Ares”.

Això sí, a les sis de la tarda, enguany torna la cercavila juntament amb Òmnium Garrotxa des de la plaça del Carme.

Nuri Batallé, Òmnium Cultural Garrotxa:Aquesta és una novetat de el que demanaves abans, sense restriccions o sense reserves prèvies. Hem recuperat la Cercavila que no es podia fer des d’abans de la pandèmia i farem una Cercavila amb la faràndula del gegant Santo Negro del centre de la ciutat i un grup de músics que està encara per a determinar, perquè la pandèmia ha passat factura i l’ha passat forta. Una de les coses que ens passa, és que hi ha grups de percussió que ara no són prou”.

Mitja hora després de l’encesa de la foguera a les nou de la nit, se celebrarà el sopar popular amenitzat pel grup Agustí.

Nuri Batallé, Òmnium Cultural Garrotxa: “Aquest any, és ‘La Flama, el Foc de la Llengua’. Altres vegades ha set ‘Encenc la Flama per a tu’, en un any de Covid ha set aquest per exemple i aquest any, òbviament ‘La Flama, el Foc de la Llengua’. Bé, nosaltres som d’Òmnium i, per tant, parlem per boca de l’agrupació Escolta i els hem demanat: micròfon obert, què és? I micròfon obert, molt dit, micròfon obert. O sigui, tu puges allà i des d’un acudit a una cançó, una anècdota, una història que t’hagi aportat d’altre any de la Flama o una crida del que sigui”.

Més tard, fins a les dues de la matinada hi haurà música en viu al passeig de la muralla per a qui vulgui ballar una mica.

x