Bombers demana extremar les precaucions amb foc i petards durant la revetlla de Sant Joan

Arriba la nit de Sant Joan, una nit de celebració, però també ha de ser nit de prudència pel foc i els petards. Des de Bombers es demana la màxima precaució al llençar petards i no es jugui amb el foc, perquè el risc d’incendi és molt elevat.

Si ja normalment cal ser molt prudent per la revetlla de Sant Joan, enguany les precaucions s’han d’extremar encara més. El risc d’incendi és molt elevat, i això porta a Bombers de Generalitat a alertar dels grans riscos que hi pot haver si no es compleixen unes mínimes precaucions.

Jordi Martín, cap de la Regió d’Emergències de Girona: “Es demana que hi hagi precaució i consciència. No s’han establert restriccions a nivell català per l’alleujament meteorològic i la reducció de temperatures, però els ajuntaments estan restringint i controlant fogueres.”

A Tortellà, per exemple, s’han prohibit explícitament els castells de foc i els coets. L’ajuntament de Sales de Llierca demana evitar llançar petards i coets. Altres ajuntaments fan diverses recomanacions explícites, com no llençar coets ni petards a menys de 500 metres de boscos i massa forestal. També s’han limitat molt les fogueres a tots els municipis.

Jordi Martín, cap de la Regió d’Emergències de Girona: “A Olot, per exemple, hem autoritzat 8 fogueres només. I a nivell de comarca es fan restriccions locals i es recomana a la població no tirar coets. Tampoc s’haurien de tirar petards en llocs amb massa forestal o conreus per reduir el risc. Malgrat que la revetlla és època de gaudir amb amics i família, cal reduir no només els accidents amb el foc sinó també el risc d’incendi forestal.”

Per no causar cap incendi forestal, i evitar danys majors, serà imprescindible que tothom pugui seguir aquestes indicacions, que permetran igualment celebrar una molt bona revetlla de Sant Joan.

x