La plataforma ‘No és un vial, és un carrer’ produeix un documental dels seus 50 anys de lluita

Això és un petit fragment del documental produït per la Plataforma “No és un vial, és un carrer!”, titulat “El vial d’Olot, una fake news amb 50 anys d’història”. Té com a objectiu donar el punt de vista dels veïns del barri afectat pel trànsit de l’avinguda Sant Jordi.

Ton Torné, membre de la Plataforma ‘No és un vial, és un carrer!’: El carrer portbou arriba fins a dalt el encreuament del qual això havia de ser realment una circumval·lació i que per la cara es va tirar cap a la dreta envaint als veïns del que és Sant Cristòfol i totes aquestes cases del Carrilet. I jo sempre parlo de la gent que està en el tram vell, el tram més estret, què és la que ha de suportar més aquest trànsit continuo de camions passants amb les voreres a tocar, amb cases que hi ha esquerdes, perquè encara que fa tres anys es va aconseguir un asfaltat reductor, aquí varen arribar a un moment que estava tot ple de clots, això passa quan passen camions d’aquest tonatge per aquí.

En el documental, participen els residents dels districtes al voltant del vial. Compta amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, el setmanari La Comarca d’Olot i l’Ànima de Dansa per la cessió d’imatges.

x